fbpx

Superlekkere courgette spaghetti

Deze week staat in het teken van de veggie week. EN dat betekent eigenlijk gewoon heel simpel dat we proberen minimaal 250 g  groente te eten. Voor sommige mensen een echte uitdaging, voor anderen valt dat wel mee. Ik et best veel groente, er zijn dagen dat het minder goed lukt. Toch is het goed je ervan bewust te zijn hoeveel groente je nu eigenlijk eet en ook wanneer het een dagje niet zo goed lukt. Waar komt het dan door, hoe kan het de volgende keer beter?

Het fijne is dat je niet al je groente bij je avondmaaltijd hoeft te eten. Je kunt je portie groente verdelen over de hele dag. Lees hier meer over het eten van groente.

Vandaag eten wij courgette spaghetti. Ik hoor je al denken: ‘Dat gaan mijn kinderen ècht niet eten!’ Ik kan je vertellen dat mijn kinderen het echt heel lekker vinden. De ene is helemaal niet zo’n fan van courgette, maar hij had het eigenlijk helemaal niet echt door dat hij iets anders at, dan spaghetti. En ja, ik moet ook wel eerlijk zijn dat mijn kinderen dan ook best makkelijke eters zijn. Maar het is zeker het proberen waard!!

Je zou kunnen kiezen voor de courgette spaghetti uit de supermarkt. Deze kost €1,89 voor 400 g. Een goeie courgette weegt rond de 400 g en kost vaak €0,89 (deze week zelfs minder, omdat hij in de bonus is  😉 ). En met een goede spiraalsnijder kun je de courgette spaghetti hartstikke makkelijk zelf maken. Ook nog wel een leuk werkje. 

Maar hoe maak je de courgette spaghetti nu klaar, dat het ook nog een beetje smaakvol is?

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 courgette

300 g (mager) rundergehakt

1 grote ui

1 paprika

2 tenen knoflook

half bakje champignons

1 wortel

2 blikken tomatenblokjes

gehaktkruiden

Italiaanse kruiden

Sambal (naar smaak)

Olijfolie

Hoe maak je deze lekkere courgette spaghetti

Maak alle groente schoon en snijd klein. Behalve de courgette, daar maak je spaghetti slierten van met de spiraalsnijder (dit zou je ook met de wortel kunnen doen). Verhit de olijfolie en fruit de ui, wortel en knoflook. Doe het gehakt erbij en bak rul. Strooi er gehaktkruiden en Italiaanse kruiden over. Bak de paprika en champignons mee. Doe de tomatenblokjes erbij en sambal naar smaak. Laat het even lekker pruttelen op laag vuur met het deksel erop. Voor een extra lekkere bite kun je er nog een flinke hand gehalveerde snoeptomaatjes doorheen roeren. Roer als laatste de courgette spaghetti erdoor en laat een paar minuutjes meepruttelen. Zorg dat de courgette niet helemaal zacht wordt. Beetje knapperig is wel lekker.

Eet smakelijk

Ik ben benieuwd wanneer jij het gaat maken. Kijk ook eens naar het recept van de courgette lasagne. Ook superlekker!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.