fbpx

Werkwijze

Er zijn verschillende middelen om af te vallen op de markt, zoals shakes en pillen. Vaak geven deze middelen snel resultaat, maar helaas op langere termijn komen mensen weer aan en vervallen in hun oude patroon. Soms zijn ze naar verloop van tijd zelfs zwaarder dan voor het ‘dieet’.

Het zou natuurlijk ideaal zijn om de kilo’s die je in jaren bent aangekomen in een paar weken af te vallen. En dit behaalde gewicht dan ook nog eens te behouden.

Stoppen met diëten en lijnen

Laten we stoppen met lijnen en snelle afvalmethoden, maar laten we vooral weer gewoon gaan eten.

Superslank is niet het hoofddoel, maar je lekker  gezond en fit voelen. Een gewichtsverlies van 5-10% heeft al effect op je gezondheid.

Door te luisteren, uit te zoeken wat je voedingspatroon is, te kijken naar je voorkeuren voor voeding en te kijken naar je leef-, woon- en werksituatie kan ik je een goed advies op maat geven. Ik wil je leren dat je met ander keuzes op gebied van voeding al heel veel kunt bereiken. Dit kan op een gezonde manier, waar ook genieten bij hoort. Je krijgt van mij motivatie, steun en advies. Een gezonde leefstijl bestaat uit 4 onderdelen: gezonde voeding, gezond beweegpatroon, ontspanning en goede slaap. Door te zorgen dat deze 4 dingen in balans komen, kun je een gezonde leefstijl aanleren. 

13 weken programma

Het 13-wekenprogramma is een uniek coachingstraject voor volwassen waarbij je actief aan de slag gaat. Stap voor stap worden je eet- en leefgewoontes aangepast, zodat er een gezonde leefstijl ontstaat die bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Op deze manier zal jij je gezonde gewicht dit keer écht bereiken en daarna ook kunnen vasthouden!

Hoe ziet een traject eruit?

Kennismakingsgesprek

Iedereen begint het 13-wekenprogramma met een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek van circa 30 minuten krijg je extra uitleg over het 13-wekenprogramma en bespreken we jouw motivatie en verwachtingen. Als er een wederzijdse klik is, gaan we van start.

Voedingsdagboek

Elk traject start met het bijhouden van je voeding. Het makkelijkste gaat dit via de eetmeter, maar als je dit ingewikkeld vindt, kan dit ook in een voedingsdagboekje.

Intake

Na het bijhouden van je voeding krijg je een link naar een online lijst met vragen. Deze kun je op je gemak invullen en insturen. Dan heb ik een totaal beeld.

Voedingsadvies

Daarna maak ik een voedingsanalyse en een persoonlijk voedingsadvies. Daarna kan je stap voor stap je voedingspatroon gaan verbeteren. We zoeken samen naar oplossingen, want alles dat je eet moet wel lekker zijn. Anders ga je het allemaal nooit volhouden.

Verdere verloop van het traject

Ieder traject verloopt anders. Uiteraard zijn er dingen die bij iedereen aan bod komen. Hier gebruik ik het werkboek, het health journal of heel veel informatie over de overgang bij. Het werkboek is een heel interessant boek met heel veel thema’s. Ieder thema wordt aangestipt, maar het is gelukkig geen droge stof. Het health journal is ideaal als je vooral zelf aan de slag wilt gaan met afvallen of een gezonde leefstijl wilt aanleren. Het helpt je op een leuke en creatieve manier doelgericht bezig te zijn met het creëren en vasthouden van een gezonde leefstijl.

Via de mail ontvang je wekelijks ook nog eens extra informatie.

Wanneer je juist last hebt van overgangsklachten kunnen we juist daarmee aan de slag gaan. We bespreken dan ook jouw behoeften. 

Ook kunnen we dieper ingaan op jouw relatie met eten. 

Daarnaast probeer ik je ook nog eens uit te dagen om zelf na te denken. Je krijgt dan een opdrachtje om over na te denken. Denk aan bedenk 7 verschillende ontbijtjes. En nee, je hoeft echt al deze ontbijtjes niet allemaal gegeten te hebben. Ik weet als geen ander dat je ook op tijd op je werk moet zijn of dat je kinderen op tijd op school moeten zijn. Het moet allemaal wel in te passen zijn natuurlijk. 

Maak je snel een afspraak? Je bent het namelijk waard om je goed te voelen.

Maak een gratis afspraak