fbpx

Werkwijze

Er zijn verschillende middelen om af te vallen op de markt, zoals shakes en pillen. Vaak geven deze middelen snel resultaat, maar helaas op langere termijn komen mensen weer aan en vervallen in hun oude patroon. Soms zijn ze naar verloop van tijd zelfs zwaarder dan voor het ‘dieet’.

Het zou natuurlijk ideaal zijn om de kilo’s die je in jaren bent aangekomen in een paar weken af te vallen. En dit behaalde gewicht dan ook nog eens te behouden.

Stoppen met diëten en lijnen

Laten we stoppen met lijnen en snelle afvalmethoden, maar laten we vooral weer gewoon gaan eten.

Superslank is niet het hoofddoel, maar je lekker  gezond en fit voelen. Een gewichtsverlies van 5-10% heeft al effect op je gezondheid.

Door te luisteren, uit te zoeken wat je voedingspatroon is, te kijken naar je voorkeuren voor voeding en te kijken naar je leef-, woon- en werksituatie kan ik je een goed advies op maat geven. Ik wil je leren dat je met ander keuzes op gebied van voeding al heel veel kunt bereiken. Dit kan op een gezonde manier, waar ook genieten bij hoort. Je krijgt van mij motivatie, steun en advies. Een gezonde leefstijl bestaat uit 4 onderdelen: gezonde voeding, gezond beweegpatroon, ontspanning en goede slaap. Door te zorgen dat deze 4 dingen in balans komen, kun je een gezonde leefstijl aanleren. 

Ik mag alles eten

Ik werk met de methode van de GCN (gewichtsconsulenten Nederland) ‘Ik mag alles eten!’ Bij deze methode wordt er

gewerkt met een werkboek waar alle thema’s ruim aan bod komen. Ook krijg je gelijk meer kennis over voeding mee en word je je meer bewust van je eetgedrag. 
Ik zeg: “Op naar een gezond gewicht!”

Hoe ziet een traject eruit?

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek gesprek is een oriënterend gesprek, dit is geheel gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken we welk traject het beste bij jou past. Wanneer je dit liever wilt, kan dit ook telefonisch.

Voedingsdagboek

Elk traject start met het bijhouden van je voeding. Het makkelijkste gaat dit via de eetmeter, maar als je dit ingewikkeld vindt, kan dit ook in een voedingsdagboekje.

Intake

Na het bijhouden van je voeding krijg je een link naar een online lijst met vragen. Deze kun je op je gemak invullen en insturen. Dan heb ik een totaal beeld.

Voedingsadvies

Daarna maak ik een voedingsanalyse en een persoonlijk voedingsadvies. Daarna kan je stap voor stap je je voedingspatroon verbeteren. We zoeken samen naar oplossingen, want alles dat je eet moet wel lekker zijn. Anders ga je het allemaal nooit volhouden.

Verdere verloop van het traject

Ieder traject verloopt anders. Uiteraard zijn er dingen die bij iedereen aan bod komen. Hier gebruik ik meestal het boek ‘Ik mag alles eten’ bij. Een heel interessant boek met heel veel thema’s. Ieder thema wordt aangestipt, maar het is gelukkig geen droge stof. 

Wanneer je juist last hebt van overgangsklachten kunnen we juist daarmee aan de slag gaan. We bespreken dan ook jouw behoeften. 

Ook kunnen we dieper ingaan op jouw relatie met eten. 

Daarnaast probeer ik je ook nog eens uit te dagen om zelf na te denken. Je krijgt dan een opdrachtje om over na te denken. Denk aan bedenk 7 verschillende ontbijtjes. En nee, je hoeft echt al deze ontbijtjes niet allemaal gegeten te hebben. Ik weet als geen ander dat je ook op tijd op je werk moet zijn of dat je kinderen op tijd op school moeten zijn. Het moet allemaal wel in te passen zijn natuurlijk. 

Maak je snel een afspraak? Je bent het namelijk waard om je goed te voelen.