fbpx

Hartige taart met pompoen en geitenkaas

Wat een weer is het de laatste dagen. Regen regen regen… En het begint ook echt koud te worden. Een mooie tijd om weer over te gaan op de herfst stoofpotjes en stamppotten. Wat ik ook zo lekker vind? Hartige taart, mmm!

Op donderdag ben ik altijd laat thuis uit mijn werk. Ik heb dan meestal niet veel zin meer om te koken. Ik zorg dan dat ik iets in huis heb, dat snel klaar is, maar ook gezond.

Zo vind ik wraps bijvoorbeeld echt zo’n supermakkelijk gerecht.

Ook vind ik soep een lekkere makkelijke maaltijd. Je kunt het van te voren klaarmaken en je kunt er lekker veel groenten in kwijt. Je kunt er brood bij eten, maar wat ik ook heerlijk vind is hartige taart. Ook hier kun je lekker veel groenten in kwijt.

De ene keer maak ik het met hartige taart bodem en de andere keer zonder. Allebei worden hier goed ontvangen door al mijn mannen.

Zonder bodem kun je bv. maken met broccoli, tomaatjes, ei en kaas.

Maar deze keer vertel ik hoe ik de hartige taart heb gemaakt met pompoen en geitenkaas. Zo’n heerlijke combinatie!!!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke hartige taart

5 plakjes hartige taart deeg

400 g pompoen blokjes

1 rode ui

100 g zachte geitenkaas

5 eieren

En zo maak je de hartige taart

Ontdooi de bladen hartige taart deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de plakken hartige taart deeg uit tot je een mooie dunne plak hebt en de quichvorm mee kunt bekleden. Verdeel de pompoen blokjes over de bodem. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel ze over de pompoen. Kluts 5 eieren on een kom en schenk deze over de pompoen. Brokkel de geitenkaas en verdeel dit over de taart. Doe hem voor 40 minuten in de oven .

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.