fbpx

Terug van vakantie en nu? 6 tips om die vakantiekilo’s weer kwijt te raken

Wat een heerlijke vakantie in Frankrijk heb ik gehad!!! We hebben zulke gave dingen gedaan en we hadden heerlijk weer. Een paar keer ‘s avonds een (onweers) bui, Maar dat mag de pret niet drukken.

Tijdens de vakantie heb ik bewuste keuzes gemaakt als het gaat om eten. Af en toe bij het ontbijt magere kwark met granola en banaan. Maar wat helemaal te gek was dat we op de camping ook meergranenbrood konden bestellen. Zo lekker, omdat het zooooo vers was. Dit jaar kwam dus niet het witte stokbrood m’n neus uit. 

Verder heb ik veel water gedronken, veel appels in stukken gesneden, watermeloen gegeten (en voor het eerst in m’n leven ben ik dit ook echt gaan waarderen) en zoveel mogelijk zelf gekookt. Mijn mannen vonden het helemaal leuk om te experimenteren met lekkere eenpansgerechten van de skottel. En wat hebben we gesmuld. We onthouden ze en gaan ze thuis ook nog eens maken. We maakten Griekse tomatenrijst met feta , alles in één pasta (met chorizo en tomaatjes. Wij maakten het met fussili i.p.v. spaghetti) en spaghetti met spinazie en gorgonzola (wij deden de spaghetti al na de uien, spekjes en knoflook erbij met wat water. Toen het water een beetje verdampt was roerden we de verse spinazie erdoor en de kookroom (light) en we hadden geen gorgonzola, maar gormas)

Daarnaast heb ik ook regelmatig een wijntje gedronken, af en toe een ijsje gegeten en (tja hoe kan het ook anders als je in Frankrijk bent) heerlijk geborreld met Franse kaasjes. 

Gelukkig was er veel te doen in de omgeving waarbij je ook actief was, dus we hebben veel bewogen. Toch ging ik de dag na thuiskomst gelijk op de weegschaal staan en ja…. ook bij mij zijn er wat vakantiekilo’s bijgekomen. Eigenlijk schrik ik daar helemaal niet zo van. Ik heb genoten en ik pak mijn eetpatroon gewoon weer op. Na een paar dagen heb ik stiekem toch gewogen (beter is om niet te vaak op de weegschaal te gaan staan) en er was alweer een halve kilo af. Terwijl ik toch nog een paar keer uit eten ben geweest.

Hoe pak je dit nu aan

 1. Drink voldoende water. Bv tot de lunch een halve liter, tot de avondmaaltijd weer een halve liter en ‘s avonds ook nog eens een halve liter. Je mag dit gewoon verdelen, je hoeft niet in 1 keer de halve liter op te drinken. Door gebruik te maken van halve literflesjes kun je goed in de gaten houden hoeveel je echt gedronken hebt.
 2. Pak je normale eetpatroon weer op. Voor mij geldt 3 hoofdmaaltijden en 2 à 3 tussendoortjes.
 3. Eet voldoende vezels, kies dus vezelrijke voeding
 4. Probeer meer te gaan bewegen, stap op de fiets, ga weer sporten of maak een extra wandeling
 5. Kies gezonde producten. Eiwitrijk, veel vezels, gezonde vetten, veel groente en fruit.
 6. Probeer extra groenten te eten. Deze leveren weinig kcal, veel goede voedingsstoffen en vezels. 

Doordat ik deze leefstijl gewend ben, pak ik dit zo weer op. Tijdens de trajecten help ik de mensen deze leefstijl aan te leren. Dit heeft even tijd nodig, maar als dit een gewoonte is geworden, lukt dat prima. 

Wil je dit ook, maar weet je even niet waar je moet beginnen? Neem dan gerust contact met me op. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of ik je zou kunnen helpen. Het gevoel moet goed zijn, dus je zit natuurlijk nergens aan vast.

Ik ben benieuwd of je mijn verhaal herkent en misschien heb je nog meer tips om die vakantiekilo’s weer kwijt te raken. Laat het me dan hieronder weten.

2 gedachten over “Terug van vakantie en nu? 6 tips om die vakantiekilo’s weer kwijt te raken

 • om 07:54
  Permalink

  Heel herkenbaar. Ik heb net een paar dagen achter de rug met mijn vriendinnen ‘on the road’.
  Ik zorg dan voor een rugzak met een fles water, een appel en nootjes. Dan kun je de lunch overslaan of de punt taart. Ter wijl het net zo gezellig is. ‘s Avonds kies is een stuk vis met groente.
  Ik geniet echt wel van een wijntje of plaatselijke lekkernij hoor.
  Thuis doe ik weer even rustig aan. Ik gebruik de app van Eetmeter een paar dagen, om calorietjes te tellen. De beweegmeter kan helpen om nog even wat beweging te zoeken.

  Beantwoorden
  • om 08:17
   Permalink

   Dat klinkt heel goed Julia. Het hoeft allemaal niet heel moeilijk te zijn, het is een kwestie van plannen en anders denken. Leuk om te lezen. En de eetmeter is inderdaad een fijne app om je weer op weg te helpen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.