fbpx

Superlekkere pastasalade met burrata en rode pesto

In de zomer kan ik niet genoeg krijgen van een heerlijk pastasalade. Ik ben sowieso een pastaliefhebber. Deze zomer heb ik een nieuwe pastasalade ontdekt. Door de rode pesto niet helemaal gezond, maar doordat je er niet heel veel van nodig hebt, prima om te gebruiken. Een pastasalade van te voren klaarmaken is superhandig en kan prima. Toch voeg ik dan op het laatste moment pas de rode pesto toe, want anders is de smaak een beetje vager en dat is zonde. Ik maak deze pastasalade graag met burrata. Dat vind ik pas echt een traktatie. Voor het geval je er nooit van gehoord hebt, burrata is een soort mozzarella maar dan gevuld met room. Als je hem opensnijdt komt dit eruit lopen.  Er bestaan burrata’s die binnen de schijf van vijf vallen, daar zou je naar kunnen kijken. Ik maak een pastasalade altijd een beetje op gevoel en verschilt per keer. Ik ga je in ieder geval ideeën geven hoe je een lekkere pastasalade kunt klaarmaken.

Wat heb je nodig voor deze heerlijke pastasalade

400 g volkoren fusilli

rode pesto naar smaak (ong. 4 eetlepels)

3 trostomaten

3 bosuitjes

halve courgette of komkommer

burrata

Optioneel:

kippendijblokjes

rucola 

En zo maak je deze heerlijke pastasalade

Voorbereiden:

Kook de fusilli gaar volgens de gebruiksaanwijzing

Snijd de bosui in smalle ringetjes en de tomaten in blokjes.

Als je voor courgette kiest: snijd deze in blokjes en bak ze zachtjes in een pan in wat olijfolie. Kies je voor komkommer: snijd de komkommer in blokjes.

Als je voor kippendijblokjes kiest: bak deze even in een pan in wat olijfolie en bestrooi evt met peper en/of zout

Maken:

Giet de pasta af als deze gaar is en spoel af met koud water. Roer hier alle ingrediënten door de pasta. Proef even of er genoeg rode pesto doorzit voor een lekkere smaak. Leg de burrata op de pastasalade en snijd hem voorzichtig open. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en evt. wat zout.

Zo simpel is het! Als je de salade van te voren klaarmaakt, wacht dan nog met de rode pesto, rucola en burrata. Doe deze er pas door als je de pasta gaat serveren.

Eet smakelijk!

Leuk als je me laat weten als je deze pastasalade hebt gemaakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.