fbpx

Salad4lunch met roerei en avocado

Ik deed afgelopen week mee met de challenge salad4lunch. Iedere dag een salade bij de lunch. Ik heb er zo van genoten dat ik daarom al mijn recepten met je wil delen.  Daarnaast wil ik je alle tips en het stappenplan graag meegeven om een heerlijke salade op tafel te kunnen zetten.

Deze dag rook ik op zolder al dat mijn man overheerlijke roereieren aan het maken was. Dat viel niet mee, want wat rook dat lekker. Ik loste het heel simpel op door er een salade van te maken. En hij was ècht heel lekker!

Ingrediënten voor 3 personen

3 eieren

100 gram magere spekjes

100 gram champignons

1 ui

1 theelepel sambal

1 theelepel Italiaanse kruiden

beetje zout

avocado

2 plakjes geitenkaas

Slamelange

Bak de spekjes in de pan. Doe na een paar minuten de (fijngesneden) ui en champignons in de pan erbij. Bak dit een paar minuten al roerend. Breek de eieren boven de pan en blijf roeren. Strooi de kruiden erover en voeg de sambal toe. Blijven roeren tot alles gaar is. 

Leg 2 handen slamelange op een bord. Schep hier wat roerei op (ongeveer 2 opscheplepels).

Snijd een avocado in blokjes en strooi deze over de salade. Brokkel ook de geitenkaas erover.

Lees ook:

2 gedachten over “Salad4lunch met roerei en avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.