fbpx

Op vakantie naar Italië en op gewicht blijven doe je zo

Deze keer tips om op gewicht te blijven tijdens je vakantie in Italië. Hiervoor heb ik al tips gegeven voor je vakantie naar Amerika en Frankrijk.

Italië is het land van pizza, pasta en ijs. Heerlijk, maar probeer goed na te denken welke keuze je het beste kunt maken.

Tip 1: KIES DE JUISTE GERECHTEN

In Italië begint de maaltijd vaak met kleine hapjes vooraf, nog voor het voorgerecht, antipasti. Ze zijn bedoeld om de eetlust wat op te wekken. Bij antipasti kun je denken aan plakjes vleeswaren (zoals ham en worst), kaas, gegrilde groenten, bruchetta en groenten gerechtjes. Kies hierbij vooral voor de groentengerechtjes of misschien een salade. Laat de worst, kaas, salami en broodjes liever zoveel mogelijk liggen.

Bij het voorgerecht wordt vaak pasta, risotto, gnocchi of soep gegeten. Kies dan voor soep of ongevulde pasta met tomatensaus. Carbonara en bechamellsaus zijn veel calorierijker.

Bij het hoofdgerecht kun je kiezen voor magere vlees of vissoorten. Bij vlees kun je denken aan gegrilde kip (pollo) of stukje biefstuk (bistecca). Bij vis kun je denken aan tarbot (rombo) of zeebaars (branzino). Als je saus kiest, kies dan tomatensaus en neem er flink wat groenten bij of een lekkere groene salade (insalata mista)

Desserts in Italië zijn over het algemeen behoorlijk calorierijk. Dus als het lukt om koffie of thee te drinken is dat de beste optie. Er zijn natuurlijk wel minder slechte opties. Een amandelkoekje met een klein glaasje dessertwijn (cantuccini vin santo), een paar bolletjes sorbetijs (geen roomijs) of een fruitsalade.

Tip 2:KIES DE GOEDE PIZZA

Als je pizza neemt is dit  vaak een behoorlijke hap. Neem dan geen voorgerecht. Kies voor pizza met dunne bodem en niet teveel beleg. Zeker niet met veel kaas en vette vleeswaren. Veel groenten erop kan natuurlijk wel en kip, zeevruchten, vis en ham. Pizza’s die je beter kunt kiezen zijn: Margherita (tomaat en mozzarella), prosciutto (tomaat, ricotta en ham), tonno (tomaat, mozzarella, ui en tonijn), verdure, (tomaat en verschillende groenten) en napoletana (tomaat, anjovis en mozzarella).

De minder goede pizza’s zijn: quattro formaggi (tomaat en verschillende soorten kaas) en salame (tomaat, kaas en salami)

Tip 3: ontbijten

Tja daar is het ontbijt weer. In Italië kun je tijdens je vakantie heerlijke verse broodjes halen. Dit kun je af en toe doen, maar probeer af te wisselen met bv. yoghurt en fruit. Je kan natuurlijk ook een bak met (eigen gemaakte) granola meenemen.

Tip 4: DRINK VOLDOENDE WATER

Ook nu geldt weer, drink voldoende water. Het geeft je een gevult gevoel en waarschijnlijk transpireer je iets meer met die heerlijke zomerse temperaturen. Neem een flesje water mee, waar je ook naartoe gaat.

Tip 5: BEWEGEN

Ook deze tip komt iedere keer weer terug. Neem je sportkleding mee of trek er lekker op uit. Zwemmen of badmintonnen op de camping kan natuurlijk  ook al meewerken.

Probeer ook zoveel mogelijk te genieten van al het heerlijks dat in Italië te eten is. Het zijn meestal hele pure smaken. Je kunt je portie delen met andere tafelgenoten. Daarnaast is het natuurlijk verstandig rustig aan met de wijn te doen en niet te veel brood uit het broodmandje te nemen.

Ik ben benieuwd naar jullie tips en of je iets aan deze tips hebt gehad.

Ik zou zeggen geniet en bella vacanca

Groetjes Sandra

Bronnen:

Pixabay

Slimmerafslanken.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.