fbpx

Lekkere en gezonde kwarktaart

Toen ik jarig was, wilde ik iets lekkers maken voor bij de koffie en thee. Maar ik wilde het eigenlijk ook wel een beetje gezond houden. Daarom maakte ik een gezonde kwarktaart. Nu vraag je je vast af of dat wel gezond en lekker kan zijn. Nou dat is zeker gelukt. 

Ik deelde een foto van mijn gezonde kwarktaart in mijn stories op Facebook en Instagram. Daarbij stelde ik de vraag of ik het recept moest delen. Nou dat wilde bijna iedereen wel. Het heeft even geduurd, maar vanaf nu kan je zelf ook deze heerlijke taart maken. En weet je wat helemaal tof is? Je kan deze taart zelfs al ontbijt eten!

Ingredi├źnten

150 g verse dadels

150 g havermout

8 blaadjes gelatine

1 sinaasappel

250 g aardbeien

1 (rijpe) banaan

500 g aardbeien kwark (ik gebruikte de kwark van Optimel)

vloeibare margarine

Zo maak je deze heerlijke taart

Spoel de dadels af en vet een springvorm in. Bedek de bodem met bakpapier.

Doe de dadels en havermout in een blender en maak er een stevig mengsel van. Te dun? Voeg nog wat havermout toe. Te dik? Voeg een eetlepel water toe. Doe het mengsel in de springvorm en druk het goed aan zodat je een stevige bodem krijgt.

Week de gelatineblaadjes in een beetje koud water.

Pers het sap uit de sinaasappel en doe het sap in een pannetje. Warm het sap op, maar laat het niet koken.

Haal het pannetje van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme sinaasappelsap.

Pureer de helft van de aardbeien met de banaan en meng de sinaasappelsap erdoor

Roer de kwark door het aardbeienmengsel en schenk dit op de bodem in de springvorm

Zet het minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Garneer met de rest van de aardbeien.

Eet smakelijk

Leuk als je de taart zelf ook eens gaat maken en dat je me dan tagt als je de taart deelt op je social media. Laat je nog even weten wat je ervan vond? Vind ik hartstikke leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maak een gratis afspraak