fbpx

Volkoren wafels

Mijn kinderen vinden het heerlijk als ik af en toe eens wafels maak. Vroeger maakte ik ze gewoon met witte tarwebloem. Inmiddels heb ik steeds ietsje meer aan het recept gesleuteld en zijn ze iets gezonder geworden. En ze zijn gelukkig ook nog lekker. Eigenlijk hebben de mannen (mijn spetters en hun vrienden) het niet echt in de gaten gehad. Behalve dan dat ze er wat donkerder uitzagen. Maar lekker vonden ze ze nog steeds.

De kinderen vinden het allerlekkerst om er poedersuiker of chocoladepasta op te eten, maar ze zijn ook superlekker om te combineren met fruit. Denk aan een lekker banaantje of aardbeien. Dan heb je toch eigenlijk gewoon een soort gebakje.

Er zijn trouwens echt wel gezondere versies te verzinnen, dat geloof ik best. Ik heb al een aantal keer zo’n gezonde variant geprobeerd te maken, maar helaas mislukken ze altijd bij mij. Ik ben dan nog een hele tijd bezig om mijn wafelijzer weer schoon te krijgen. Ik heb het eigenlijk a een beetje opgegeven. Misschien heb jij wel een hartstikke leuk en makkelijk recept, dan hoor ik het graag!

Ingrediënten

200 g volkoren tarwemeel

200 ml melk (kan halfvolle melk zijn, maar ook een plantaardige melk)

1 ei

40 g vloeibare margarine

Fruit om mee te beleggen

En zo maak je deze volkoren wafels

Warm je wafelijzer vast voor.

Roer alle ingrediënten door elkaar

Schep een laagje beslag op je wafelijzer en bak tot je denkt dat ze gaar zijn.

Je moet een beetje gevoel krijgen hoeveel beslag je het beste kunt doen en hoelang ze moeten bakken.

Ik heb een wafelijzer waar je 5 hartjes in een rondje mee kunt bakken. Met dit beslag kun je ongeveer 4 keer het rondje vol maken. 

De wafels zijn iets gezonder gemaakt door het witte tarwemeel te vervangen door volkoren tarwemeel. En door iets minder margarine te gebruiken.  Ook voor dit recept geldt, zie het als een traktatie. Net als bv. een keer pannenkoeken bij de lunch of bij je ontbijt.

1 rondje van 5 hartjes bevat 290 kcal, 13,5 g vet, 2,1 g verzadigd vet, 34,3 koolhydraten, 3,55 g suikers, 4 g vezels en 0,2 g zout

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.