fbpx

Overheerlijke spaghetti zonder pakjes

Mmm, wat heb ik afgelopen week lekker gegeten zeg. Ik had een receptje gekregen om pastasaus te maken zonder pakjes en zakjes. Normaal gebruik ik dit ook niet als ik spaghetti kook, maar ik doe er toch een kneepje tomatenketchup, een scheutje ketjap en een kneepje chilisaus in. Ik vind het best lastig om toch een heerlijke smaak te krijgen aan een saus, zonder dit soort dingen erdoor te doen. Ik was dus heel verrast dat de saus ècht heel lekker was. Ik heb het recept gevolgd en er een beetje mijn eigen draai aangegeven. Gewoon gekeken wat ik in mijn kast had zeg maar.

Ingrediënten voor deze heerlijke pastasaus

Volkoren spaghetti

300 g (mager) rundergehakt, kipgehakt of vega rulstukjes

2 uien

2 winterwortels

2 teentjes knoflook 

1 paprika

1 courgette (optioneel)

2 blikken tomatenblokjes

een eetlepel Italiaanse kruiden

Sambal naar smaak

1 laurierblaadje

zout en peper

olie

En zo maak je deze heerlijke pastasaus

Snipper de uien en schil en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de ui en knoflook zachtjes in de pan. Rasp de wortels en bak deze zachtjes mee. Zet het vuur wat hoger en doe de gehakt erbij en bak dit rul. Snijd intussen de paprika (en courgette) en bak deze nog even mee met het gehaltmengsel. Blus af met de wijn. Voeg de tomatenblokje, Italiaanse kruiden, peper en zout en het laurierblaadje toe. Laat lekker pruttelen (minimaal een uur) op laag vuur, zonder deksel. Proef na een tijdje of het zo lekker is, anders kun je nog een beetje toevoegen wat je mist. Kook intussen de spaghetti gaar. 

Eventueel kun je op je bord nog wat geraspte (30+) kaas erover strooien.

Eet smakelijk!

Ben heel benieuwd wat je ervan vond, ik hoor het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.