fbpx

Wat een uitdaging: 1 week 10.000 stappen per dag

Na de springtouw challenge was ik wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. De BGN vroeg wie er 10.000 stappen per dag zet. Daardoor kwam ik op het idee om deze uitdaging aan te gaan. Ik had de app om stappen te tellen vorige week al stiekem gedownload om te zien hoe ik het normaal gesproken doe. Oei….dat ging nog wel een moeilijke challenge worden!! Vorige week haalde ik geen enkele dag de 10.000 stappen. De meeste dagen kwam ik uit tussen de 5000 en 6000 stappen. Helaas was het op mijn vaste wandeldag heel slecht weer, dus ook deze dag kwam ik niet hoger dan dit aantal stappen.

Dus er was wel wat creativiteit nodig om de 10.000 stappen te gaan halen. Eigenlijk is het doel van deze challenge niet perse de 10.000 stappen, maar wel dat je jezelf uitdaagt om extra stappen te zetten op een dag. Als je normaal 5000 stappen zet, is het een hele goede uitdaging om er bv 7000 of 8000 te zetten. Ik heb namelijk ontdekt dat ik met een beetje een lekker tempo lopen 100 stappen per minuut kan zetten. Dus als je er 3000 extra zet, heb je een half uur extra fanatiek bewogen.

maandag begon ik ‘s ochtend met goede moed. Ik ging een rondje door mijn huis om het schoon te maken. Ik leegde de prullenbakken en bracht het afval gelijk naar de container die buiten in de schuur staat. Dingen die ik normaal verzamel bovenaan de trap, bracht ik gelijk naar beneden. Ik was dus supergoed bezig. Maar jeetje na het schoonmaken en stofzuigen was ik maar iets meer dan 1000 stappen verder. ‘s Avonds kwam er een klant waar ik de voeding nog van moest analyseren en een voedingsadvies op papier moest zetten. Dat gaat helaas niet lopend, dus geen extra stappen. ‘s middags had ik een vergadering op mijn werk en ‘s avonds het consult met de klant. Ik heb nog van alles gedaan om extra stappen te zetten, maar helaas bleef ik hangen bij de 6865 stappen

Dinsdag een nieuwe kans. Het was heerlijk wandelweer, dus m’n wandelochtend ging in ieder geval door. Eerst even boodschappen doen en lopend van de supermarkt naar de bakker (normaal tijd ik dan de auto om). Toen lekker een uur gewandeld met mijn vriendin. En ‘s middags mocht ik nog een workshop geven bij een BSO locatie. Eind van de dag had ik de 10.000 stappen zeker gehaald!!

Woensdag moet ik het gewoon weer halen. Eerst wat klanten ontvangen in mijn praktijk en daarna lopend naar de supermarkt. Ik wilde een nieuw recept maken (pompoenlasagne met spinazie en champignons)  en daar moest ik nog wat boodschapjes voor hebben. Ik deed mijn sportschoenen aan, rugzak op mijn rug en daar ging ik. ‘s middags moest mijn spetter naar de kapper en we hadden allebei nog niet genoeg stappen gezet, dus we gingen lopend. Yes! Ik had mijn record gehaald.

Donderdag ging ik werken op school. Ik loop en sta daar bijna de hele dag. Dus dan verwacht je wel wat stappen. Maar helaas is dat toch lastiger dan je denkt. Ik ben vaak extra naar de keuken en het kopieerapparaat gelopen en ‘s avonds heb ik zelfs nog stappend staan strijken. En met mijn ander spetter heb ik nog flink gedanst in de huiskamer. Helaas het lukt niet om aan de 10.000 stappen te komen. uiteindelijk wel tot de 7640 gekomen.

Vrijdag mocht ik weer werken op school. Ik heb mijn auto bij mijn vriendin voor de deur geparkeerd en we zijn samen naar school gelopen. De 1e 1000 stappen waren gezet. Weer veel gelopen en gestaan, maar weer een tegenvaller qua aantal stappen. Uit mijn werk naar de supermarkt en daar alle paden gelopen. Daarna naar een verjaardag, op de fiets. En ‘s avonds weer een verjaardag. De tijd was er niet om meer stappen te zetten. En na de verjaardag lukt het niet meer, omdat het al zaterdag was. Toch nog tot 8657 gekomen.

Zaterdag had ik een druk dagje. ‘s ochtends had ik een workshop waar ik 3 kwartier naartoe moest rijden met de auto. De workshop was zittend en daarna weer 3 kwartier terug rijden. Op naar een verjaardag, niet in de buurt,  dus weer geen stappen zetten. Daarna helpen bij de bazar. Veel heen en weer lopen op een kleine ruimte. Maar ik redde lang niet de 10.000 stappen. Zo jammer. Ik wilde nog wat stappen gaan zetten, maar nu was het alweer zondag, dus dan tellen ze niet meer bij zaterdag.

Zondag moest het toch zeker weer gaan lukken. Samen met al mijn mannen (die ook allemaal de stappenteller hadden gedownload) hadden we een leuk plan bedacht. We gingen voor het eerst geocachen. Je meld je aan bij de site en download de app op je telefoon. En dan ga je kijken in welke omgeving je een soort schat gaat zoeken. Ze liggen over de hele wereld verstopt, dus we kunnen nog even vooruit. We begonnen dicht bij huis. En toen we hem gevonden hadden, kregen we de smaak te pakken. In de auto naar Hoek van Holland, want daar lagen er lekker veel. We hebben flink gewandeld en daar nog eens 4 schatten gevonden. Dus even een pauze voor een lekker beker warme chocolademelk met slagroom. Daarna met een omweg terug naar de auto. Toen we in de buurt waren, zagen we dat we de stappen nog niet hadden gehaald. Dus nog een klein ommetje dan. Het begon keihard te regenen, dus we kwamen met natte haren, kleren en schoenen aan bij de auto. Maar we hadden het wel gehaald!!! Je moet natuurlijk wel wat over hebben voor je stappen haha.

Ben heel benieuwd hoe jij deze challenge ervaren hebt. Laat het me hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.