fbpx

Overheerlijke chocolade truffels en nog gezond ook

Woensdag 10 oktober stond ik op de ladies night in De Lier. Wat een gave avond was dit. Mensen konden bij mijn kraampje overheerlijke truffels proeven en ook stukjes bananenbrood. En wat dan helemaal leuk is, dat het 2 gezonde, verantwoorde hapjes zijn. Er werd flink gesmuld. Dus hieronder zal ik het recept van de truffels delen. 

Mensen mochten ook raden hoeveel suikerklontjes er in het ontbijtje, dat ik klaar had gezet, zaten. Er stond een schaaltje Griekse yoghurt 2% vet, een portie cruesli en een glas versgeperste sinaasappelsap van 3 sinaasappels. Het totaal aan suikerklontjes in dit ontbijtje is 10,5 en dit staat gelijk aan 42 g suiker. Dat is best nog wel wat. In de sinaasappelsap zitten er al 7. Sinaasappelsap levert uiteraard ook vitamines, dus altijd beter dan een glas cola. Maar wees je er bewust van wanneer je de sinaasappels perst je dus automatisch meer suiker binnenkrijgt en dat je er minder verzadigd door raakt, dan wanneer je de sinaasappels opeet. 

Ook mochten mensen op de weegschaal komen voor een lichaamsanalyse. Ik liet zien hoe het ervoor stond met het lichaamsvet percentage, spiermassa, BMI en visceraal vet (het vet dat om je organen zit). Voor sommige mensen een leuke verrassing dat het er heel goed voor stond, andere mensen zagen dat het goed zou zijn om te proberen wat gezonder te gaan eten. En wat hebben er veel mensen op mijn weegschaal gestaan. Gelukkig was mijn moeder mee en kon zij de mensen enthousiast maken om iets te proeven of om een gokje te wagen over het aantal suikerklontjes.

En dan nu het recept van de overheerlijke truffels:

1 avocado

200 g pure chocolade (minimaal 70%, maar mag ook echt nog puurder)

beetje cacao poeder

Hoe maak je deze chocolade truffels

Hak de helft van de chocolade in stukjes

Smelt de andere helft in een pannetje au bain marie

Haal de avocado uit de schil en pureer dit. Roer de avocado door de gesmolten chocolade.

Wacht even tot het avocado/chocolademengsel is afgekoeld en roer de gehakte chocolade stukjes erdoor.

Zet even in de koelkast om harder te worden.

Schep kleine beetjes uit de kom en maak er een balletje van. Rol deze door de cacao poeder (handig om dit even in een bakje te doen)

Herhaal dit totdat je hele chocolademengsel op is.

Bewaar de truffels in de koelkast, want ze worden makkelijk zacht.

Ben benieuwd of je ze ook gaat maken. Laat je nog even weten als je tips hebt om deze truffels nòg lekkerder te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.