fbpx

5 gouden tips als je op vakantie gaat naar Amerika

Nu de vakantie eraan komt lijkt het mij wel een leuk idee om eens uit te zoeken welke tips ik mee kan geven voor de verschillende landen waar mensen heen gaan op vakantie.

Doordat een klant aangaf dat ze het best spannend vindt om naar Amerika op vakantie te gaan, omdat alles daar zo groot en veel is, ben ik op onderzoek uit gegaan. Ik vind het zelf namelijk ook leuk om me daar eens meer in te verdiepen.

We beginnen dus deze week met AMERIKA. 

TIP 1: ONTBIJTEN

De eerste tip zal elke keer terugkomen: zorg voor een goed ontbijt. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat je motor weer kan gaan draaien na een nacht rustig aan5 gedaan te hebben. Kies voor zo gezond mogelijk. Yoghurt kan altijd. In een hotel, maar ook als je bijvoorbeeld met een camper gaat rondtrekken. In je yoghurt kun je fruit en wat noten doen. Er zijn veel ontbijtgranen (veel soorten cornflakes en deze bevatten vaak veel suiker). In Amerika kun je wel Havermout kopen en je kunt voor roerei kiezen. De warme ontbijtgerechten zijn vaak vet en ongezond, denk aan: potatoes en eggs with bacon. Ook de koffiebroodjes, zoete cakejes, witte broodjes en pancakes kun je beter laten staan.

TIP 2: TUSSENDOORTJES

Probeer ook op vakantie iedere 2,5 à 3 uur iets te eten. Als je 1e eetmoment om 8 uur is, kun je aanhouden dat je laatste eetmoment om 20.00 uur is. Als je in een hotel een ontbijtbuffet gebruikt, kun je een snack meenemen voor later op de ochtend, bv. een stuk fruit of een gekookt eitje. Wanneer je met een camper rondreist kun je zelf zorgen voor een gezond tussendoortje. Noten kunnen ook goed dienen als een tussendoortje, neem een voorraadje mee uit de supermarkt en zorg dat je deze altijd bij je hebt.

In Amerika kun je ook verschillende juice bars vinden. Hier kun je een gezond sapje, maar ook een gezond ontbijt en lunch nuttigen. Je kunt hier prima terecht voor een quinoaschotel, salade of groentegerecht.

Kies zoveel mogelijk voor de lokale producten. In Florida kun je bv. heerlijke mango’s, avocado’s en sinaasappels vinden. Ze zijn dan supervers. Met vlees en vis werkt het in ieder land hetzelfde, hoe dichter bij de zee, hoe verser de vis en in het binnenland is het vlees weer verser.

TIP 3: SALADES

Je kunt in veel eettentjes salade bestellen. De salades in Amerika zijn goed gevuld met sla, groenten, vis of vlees. Je kunt de dressing ‘on the side’ vragen, dan kun je deze er zelf over doen en beslis je zelf hoeveel dressing je wilt gebruiken. In de supermarkt kun je zelf ook ingrediënten kopen om je favoriete salade te maken.

Als er geen salade op de menukaart staat kun je proberen een zo gezond mogelijke maaltijd te kiezen bv. een gerecht met kip of kalkoen. Bestel sowieso water bij je lunch en drink alvast je glas leeg voordat je gaat eten, dan is je maag al iets gevuld en zul je niet snel teveel eten.

TIP 4: AVOND ETEN

Kies ‘s avonds voor een goede maaltijd en kies zo gezond mogelijk. Sla het broodmandje over, vraag extra groente, vraag of de sauzen apart geserveerd mogen worden (ook nu kun je zelf beslissen hoeveel saus jij wilt gebruiken), kies bij voorkeur vis, kip of vegetarisch, als je wijn drinkt , neem dan voldoende water ernaast en sla je toetje over of kies voor vers fruit. De porties zijn vaak heel groot in Amerika. Gelukkig vinden ze het helemaal niet raar als je je portie deelt met je tafelgenoot.

Als er witte rijst op de kaart staat, hebben ze bijna altijd ook bruine rijst. Je kunt dit vaak ook bestellen als ‘side dish’.

En wat heel fijn is, in Amerika is het heel gewoon dat ze het aantal calorieën op de menukaart vermelden. Het is niet echt de bedoeling dat je calorieën gaat tellen, maar het is wel handig om te helpen bij je keuze.

In Amerika zijn ze heel klantgericht, dus je kunt alles vragen. Bv. als je iets wilt veranderen aan een gerecht, iets ernaast (on the side) of zonder saus (plain).

TIP 5: BEWEGEN

Probeer lekker veel te bewegen op vakantie. Je kan natuurlijk je sportkleren meenemen en je regelmatig even uitleven. Denk aan hardlopen of naar de fitness in het hotel.

Maar ook veel wandelen en een actieve vakantie geeft voldoende beweging. Ga er lekker op uit om veel dingen te bekijken. Je bent er tenslotte ook niet iedere week.

Verder is het vooral belangrijk dat je veel geniet. Als er geen gezonde keuze te vinden is, kies dan de beste optie. Voel je daar dan ook niet schuldig over. Plan af en toe een snoep of snackmoment in, dan kun je hier extra van genieten en hoef je je erna ook niet schuldig te voelen.

Probeer zoveel mogelijk water te drinken en eet iedere 2.5 à 3 uur. Zo houd je je gewicht binnen de perken.

Ik ben benieuwd of je iets aan deze tips hebt en misschien heb je zelf nog wel meer tips. Laat het me weten.

Fijne vakantie!

Groetjes Sandra

Bronnen:

Glow

Inge van Haselen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.