fbpx

Zo maak je de allerlekkerste granola

Ik houd ontzettend van heerlijk ontbijten. Alleen bleef ik altijd een beetje hangen in de gewone boterhammen met iedere keer ander beleg. Toch had ik steeds snel weer trek, dus ik ging op zoek naar meer diversiteit.

Ik begon met magere kwark of Griekse yoghurt met walnoten, cranberry’s, een knijpje honing en lijnzaad. Mmm heerlijk vond ik dat. Ook deed ik wel eens een banaan met honing en lijnzaad door mijn kwark of Griekse yoghurt, ook lekker.

Inmiddels heb ik de (zelfgemaakte) granola ontdekt. En dat is op dit moment mijn favoriet. Ik maak eens in de 1,5 à 2 weken een weckpot granola. Nu mijn zoon ook graag mee eet, maak ik het zelfs iets vaker. Ik maak het gewoon tijdens het koken of even tussendoor. Mijn man is daar overigens niet zo blij mee. Hij zit thuis met een ernstige knieblessure en vindt dat de granola ruikt naar gebakken appeltaart. Hij krijgt daar dan zo’n trek in en vindt het dan toch wel een beetje een tegenvaller 😉 

Ik maak mijn granola altijd als volgt:

  • 250 g havermout(gewoon de goedkoopste)
  • 200 g notenmix
  • 150 g zaden en pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad)
  • een scheut zonnebloemolie (ong. 2 eetlepels)
  • een goeie knijp uit de honingfles (ong. 2 eetlepels)(optioneel, ik doe het er zelf niet door)
  • Een flinke eetlepel kaneel (beetje naar smaak, maar je mag flink strooien)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de havermout in een kom. Hak de notenmix een beetje fijn, ik hou er wel van dat ze nog een beetje grof blijven. Voeg alle ingrediënten toe in de kom, incl. de gehakte noten en roer het goed door elkaar.

Verdeel dit goed op een bakplaat met bakpapier.

 

 

 


 

Bak het nu ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer het elke 5 minuten even door, houd het goed verdeeld.

 

 

Laat het goed afkoelen en doe het in een weckpot of iets anders dat je goed kunt afsluiten.

 

 

 

 

Ik doe (Griekse) yoghurt, kwark of roeryoghurt in een schaaltje. Een paar scheppen granola en een stuk vers fruit erbij. Ik persoonlijk vind het heel lekker met banaan. Maar ander fruit kan ook heel goed. Mijn zoon vindt het lekker met kiwi. Ook aardbeien of appel met rozijnen zijn echte aanraders. Je kunt eindeloos variëren. Ook kun je er nog kokossnippers overheen strooien.

 

Ik ben benieuwd of jij granola zelf ook gaan maken. Vind jij zo’n ontbijtje ook niet heerlijk? Misschien heb je nog wel andere ideeën om granola nog lekkerder te maken. Ik hoor het graag!

Download voor meer lekkere ontbijt ideetjes mijn gratis e-book:    

 of

6 gedachten over “Zo maak je de allerlekkerste granola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.