fbpx

Hoe ik de allerlekkerste pizza met kip en avocado ontdekte

Een tijdje geleden vierde mijn zoon zijn kinderfeestje samen met een vriendje. Ze wilden naar de BZT-show. Dus na veel voorbereiding ging ik samen met de moeder van het vriendje en 7 jongens naar Hilversum. Onderweg werd het grote geheim dan eindelijk onthuld waar we heengingen. En er werd gelukkig heel enthousiast gereageerd.

De opnames voor de BZT-show waren superleuk, ook de moeders mochten in de studio de opname bijwonen en mochten dus ook elke minuut ‘Uit je dak’ zoals op het bord stond, dat de enthousiaste man omhoog hield. Leuk ook dat deze man vlak voordat de opnames startte nog even zei dat de ouders die op de tribune zaten nu ook tussen de 10 en 12 waren.

Inmiddels is de uitzending ook geweest en oei…. wat zaten de moeders goed in beeld….en 2 vriendjes en mijn mijn zoon kwamen ook nog wat keer in beeld.

Na de opnames moest er natuurlijk gegeten worden. We reden naar Utrecht en kwamen bij een gebouw waar wel 10 eettenten bij elkaar zaten. 2 restaurants en 8 balies op een rij waar je allerlei verschillend eten kon bestellen: pizza, chinees, patat, broodjes enz.

De jongens wilden pizza en patat, dus werd de groep gesplitst. We kregen bij beide balies een pieper mee en konden gezellig met elkaar aan tafel zitten. Wachten welke pieper als eerste af zou gaan.

Ik at daar een lekkere pizza!!!!!! Echt té lekker. Een pizza met kip, avocado en een lekker sausje.

Van het weekend heb ik geprobeerd om deze pizza een beetje na te maken en hij was echt superlekker. En ook niet onbelangrijk, ook nog eens goedgekeurd door al mijn mannen.

Ik gebruikte pizzadeeg met tomatensaus als basis. Verdere ingrediënten:
1 avocado
1 bol mozzarella light
1 schaaltje gebraden kip in stukjes
Truffeldressing
IJsbergsla

Zo maak je deze heerlijke pizza

Verwarm de oven voor op 200°C Rol de pizza uit tot een dunnere bodem. Verdeel de tomatensaus over de bodem. De stukjes kip kun je nog wat kleiner breken en ook verdelen over de pizza

 

 

 

Snijd de avocado en mozzarella in plakjes en verdeel ook deze over de pizza.

 

 

 

Besprenkel de pizza met de truffeldressing en schuif hem in de voorverwarmde oven.

 

 

 

Na ongeveer 15 minuten kun je de pizza uit de oven halen en in stukken snijden. Heerlijk om nog wat ijsbergsla op de pizza te leggen.

 

 

Eet smakelijk!!!

We kunnen dus terugkijken op een dubbelgeslaagd feestje, de BZT-show was een belevenis en een superlekkere pizza na afloop.

Ben benieuwd wie deze pizza ook gaat proberen en wat je ervan vindt.

Groetjes Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.