fbpx

De allerlekkerste plaatappeltaart met havermout

Gisteren ging ik weer granola maken. En ohoh wat ruikt het huis dan weer lekker naar appeltaart.En dat deed me denken aan een heerlijke appeltaart die mijn collega vroeger altijd maakte. Echt té lekker. Ik ben op zoek gegaan naar het recept en gelukkig vond ik het.

Ik heb gekeken wat ik in huis had om het te maken, want ik had echt geen zin om nog naar de supermarkt te moeten gaan. Dus heb het iets aangepast naar eigen smaak. En hij was toch gewoon net zo lekker als in mijn herinnering. En dan ga je dus ook terug in de tijd met je gedachten. Wat een onwijs leuke tijd was het.

Gelukkig was ik niet de enige die de taart verrukkelijk vond, dus het is komt niet alleen door de herinneringen.

Ik deed er iets minder boter in dan het recept en i.p.v. zelfrijzend bakmeel, gebruikte ik volkorenbloem met bakpoeder. Verder had ik gelukkig alles in huis.

Ik maakte de plaattaart als volgt:

 

Ingrediënten voor ongeveer 15 stukjes:         

250 gr Volkorenbloem

7 gr bakpoeder

150 gr gesmolten boter

125 gr havermout

150 gr bruine suiker

1 ei

500 gr appels

75 gewelde rozijnen

Kaneel (ongeveer 2 à 3 theelepels)

Bereidingswijze: 

Meng de droge ingrediënten (behalve de kaneel) in een kom door elkaar. Schep de boter en het ei erdoor. Op een bakplaat bedekt met bakpapier scheppen en goed verdelen. 

Haal de klokhuizen uit de appels en rasp deze, roer de rozijnen en kaneel erdoor en verdeel dit over de bodem.

Oven voorverwarmen op 150 graden. Ik bakte de taart ongeveer een uur.

Het is niet een supergezonde taart, maar je hoeft er maar een klein stukje van te nemen. Hij vult goed.

En dan nu de voedingswaarden per stukje, ernaast de voedingswaarden van een punt gewone appeltaart om te kunnen vergelijken. Deze stukken zijn over het algemeen wel wat groter, maar de plaatappeltaart vult zo erg, dat je ook maar een klein stukje hoeft te eten. In alle opzichten dus een gezondere keuze.

Voedingswaarde Plaattaart gewone appeltaart
Kcal 199 342
Eiwit 3,8 3,7
Koolhydraten 33 45,6
Vet 5,3 11,9
Verzadigd vet 3,3 5,2
Vezels 3,2 1,7

Eet smakelijk!!

Eén gedachte over “De allerlekkerste plaatappeltaart met havermout

  • Pingback:-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.