fbpx

Wat een uitdaging was de maart = plank challenge

Ik zat al een tijdje met een dingetje. Tijdens de pilatesles, waar ik al jaren op zit, doen we altijd de plank. Ik begin dan al te zuchten bij het idee, omdat ik het gewoon niet kan. Ik doe de plank dus al jaren op mijn knieën en ellebogen. Dat moet toch anders kunnen. Dus…. wilde ik in de maand maart van 15 seconden naar 2 minuten planken proberen te gaan. En dan natuurlijk wel op ellebogen en tenen.

1 maart begon ik met de MAART = PLANK CHALLENGE. En eerlijk gezegd had ik er wel een beetje een hard hoofd in, maar ik ben positief gestart aan deze uitdaging. Samen met mijn 2 spetters, die bijna alle dagen met me mee hebben gedaan. Door het op Facebook en Instagram te delen, moest ik het natuurlijk sowieso vol houden. En zo kon ik ook meer mensen uitdagen. 

Wat gaaf dat er zoveel reacties kwamen. En ook op straat kreeg ik veel reacties. 

We begonnen met 15 seconden. Dat was een prima start. Het werd langzaam opgebouwd volgens een vast patroon. De ene keer vond ik het wel goed te doen en de andere keer lukte het niet zo lekker. De moed zakte me af en toe wel een beetje in de schoenen hoor. Ik merkte aan het eind dat de tijd dat het echt lukte wel steeds langer was. Maar over de 1,5 minuut was op sommige dagen wel echt té zwaar. Dan kreeg ik last van mijn rug en dat is zeker niet de bedoeling. Dus om echte klachten te voorkomen heb ik af en toe wel een klein deel van de tijd op mijn knieën geplankt. Dus kan ik nu zeggen dat ik de plank challenge gehaald heb??

Ik ben wel trots op mezelf dat ik het alle dagen (behalve natuurlijk de dagen dat er rust was) heb geplankt. Ook ben ik trots dat ik het steeds langer volhield om de plank op mijn tenen en onderarmen te doen. Waar ik dan wel van baal, dat ik het net geen 2 minuten kan volhouden. Maar ik geef dan niet op en doe hem bv 10 à 20 seconden op mijn knieën en onderarmen (wat heus niet betekent dat ik dan uitrust) en pak daarna gewoon de draad weer op op tenen en onderarmen.

Ben heel benieuwd naar jouw ervaring en zou het supergaaf vinden als je het met me wilt delen. 

Ik ga weer uitkijken naar een nieuwe challenge en deze zal ik dan natuurlijk weer delen met jullie.

Zou je ook eens een plank challenge willen doen? Kijk dan hier voor het schema. En hier kun je lezen waarom je zeker zou moeten gaan planken en vind je tips hoe je de plank goed kunt doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.