fbpx

Summerproef week 1

Dinsdag 10 april was ik bij de BGN-dag. Heel leuk om mensen te spreken die je weinig ziet, maar wel dezelfde interesse hebben. En waar je eens lekker ideeën mee kunt uitwisselen. Aan het eind van de dag werd de voorjaarscampagne bekend gemaakt: 10 challenges in 10 dagen.

Ik had er gelijk zin in! Wat een leuke campagne. Zo kunnen mensen wat bewuster naar hun leefstijl kijken, want dat is het doel van deze challenge.

Ik doe natuurlijk zelf ook mee en heb ook wat andere mensen in mijn omgeving zo gek gekregen om mee te doen. En hoe moeilijk kan het zijn? Dat gaat best goed komen.

De eerste week was de snack free week. “Niet moeilijk!”, dacht ik, ik snoep immers weinig. Ik probeer zoveel mogelijk voor gezonde tussendoortjes te kiezen. Toch moest ik mezelf af en toe nog even bewust maken, dat ik deze week meedeed met de snack free challenge. Ik liep voorbij de droppot op mijn werk en toen dacht ik: “Oh nee, ik doe natuurlijk mee met de snack free week.” Iemand zette een pot paaseitjes op tafel en toen bedacht ik me ook dat ik meedeed met de snack free week. Gek eigenlijk, dat je jezelf er dan toch even op moet wijzen.

De rest van de week ging prima. Geen probleem. Maar toen kwam het weekend! Inmiddels stonden er 3 verjaardagen gepland. Heel gezellig, maar dat is nog eens een uitdaging. Er kwamen heerlijke hapjes voorbij en op tafel stonden allemaal lekkere chipjes en nootjes. En als dat binnen handbereik staat, moet je jezelf af en toe even bij de les houden. Dit lukte op zich prima. Toch heb ik wel op 2 verjaardagen naast het vele water dat ik gedronken heb 1 wijntje genomen. Is dit dat een snack? Of heb ik dan gefaald? Ik durf het niet te zeggen. Maar voor mezelf ben ik eigenlijk wel geslaagd. Ik heb weer eens bewust gekeken naar wat ik allemaal kon eten. Heb bewust gekozen dit niet te doen. En heb bewust gekozen toch 1 wijntje te drinken. En heb ook bewust gekozen na het eten 1 lekker ijsje te nemen (toblerone ijs, té lekker) Op de laatste verjaardag werd pizza besteld en ja, daar heb ik ook heerlijk van gegeten. Kijk ik met een slecht gevoel terug op deze challenge? Nee, ik vind dat ik bewust heb gekozen en dat is het allerbelangrijkste. 

Maar nu weet ik alleen niet of ik nu wel of niet een vinkje op het challenge overzicht mag zetten… moeilijke keuzes…

Op naar de volgende challenge: een goede start. En dat is een challenge op mijn lijf geschreven. Ontbijten vind ik heerlijk, dus dat gaan gewoon 7 vinkjes worden, zonder probleem. Gelukkig komen er nog wel lastigere challenges, want daar gaat het natuurlijk om, dat je uitgedaagd wordt.

2 gedachten over “Summerproef week 1

 • om 21:51
  Permalink

  Jij hebt het beter gedaan dan je moeder….ik ben vrijdag pardoes voor ( of is het achter) een overheerlijk gebakje gezet en daarna werden we uitgenodigd om mee uit eten te gaan…… ‘t waar dat is niet snacken maar toch heel anders dan thuis. En vandaag uitgenodigd om te komen Jeu de Boulen en de maaltijd bestond uit stokbroodjes met heerlijks…..en zeg daar maar eens nee tegen?mooi weer, gezellig aan het water. Nou je begrijpt het wel hè?

  Beantwoorden
  • om 21:49
   Permalink

   Hihi, soms kom je in zulke situaties. Dat is helemaal niet erg. Als je hier een goede balans in kunt vinden.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.