fbpx

Heerlijke simpele paprikaspread

Pas was ik weer eens op zoek naar iets lekkers voor op mijn boterham. Maar het moest wel gezond zijn. Of ten minste voedend zijn. Ik ben een beetje gaan zoeken en kwam uit op een paprikaspread. Ik heb er weer een beetje mijn eigen draai aan gegeven. Ik deed er nog wat snoeptomaatjes op en een stuk komkommer in plakjes ernaast. Zo had ik een lekkere portie groente binnen.

Wat heb je nodig voor deze heerlijke spread

3 puntpaprika’s

40 g pijnboompitten

Peper en zout naar smaak

Italiaanse kruiden ook naar smaak

Keukengerei:

Hakmolentje

Airfryer (of heteluchtoven) 

En zo maak je deze heerlijke spread

Maak de punt paprika’s schoon en leg ze met de schil omhoog in de aifryer. Bak ze ongeveer 15 minuten op 200 graden. Kijk af en toe, de schilletjes mogen wel zwart kleuren, maar ze moeten natuurlijk niet helemaal aanbranden. 

Laat de paprika’s een beetje afkoelen en haal de schilletjes eraf. Stop ze in de hakmolen.

Voeg ook de pijnboompitten toe. Maak er een mooie spread van en voeg peper, zout en Italiaanse kruiden toe naar smaak. De 1 houdt van pittig en de ander helemaal niet. Proef dus goed hoe jij het lekker vindt.

Je kan de spread een weekje bewaren in een goed afsluitbaar bakje of potje.

Eet smakelijk!

Natuurlijk ben ik heel benieuwd of jij deze heerlijke spread ook gaat maken. Laat je het weten, Vind ik altijd heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maak een gratis afspraak