Logo-Blij-met-je-lijf-GROOT

Hoi [subscriber:firstname | default:Abonnee],

De maand oktober is weer bijna voorbij en dat betekent dat ik weer wat leuke dingen met je kan delen.

Aftersummer challenge

De aftersummer challenge is afgelopen. Wat een reacties heb ik weer gekregen over deze challenge. Zo leuk om te horen dat andere mensen zichzelf ook uitdagen om bewust naar hun leefstijl te kijken.
Ik vind het wel heel leuk om even terug te blikken op deze challenge.
We begonnen met een snackfree week. Tja ik kies meestal wel voor gezonde tussendoortjes, maar ook ik stop soms ongemerkt iets in mijn mond. Op mijn werk krijg ik regelmatig van kinderen een chocolaatje en deze heb je zo in je mond gestopt... Tijdens de snackfree week heb ik wel bewust opgelet dat ik dat niet deed. Best goed om er weer even bewust van te zijn.

Daarna gingen we iedere dag een half uur wandelen tijdens de wandelweek. Zo gaaf dat ik deze week mocht aftrappen met Hilda v.d Burgh van Heppie People. Zij is wandelcoach en wandelt met groepen op het strand. Verder is het goed om je bewust te zijn van hoeveel je nu eigenlijk per dag beweegt. Sinds die week loop ik vaker even naar het dorp of de supermarkt om een boodschapje te doen. Ik loop er met een omweggetje naar toe.

De week erna gingen we leren om 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag. Ik drink best wel vaak een glas water op een dag, maar hoeveel drink ik nu echt? Dat wist ik niet precies. Het blijft iets, zeker met minder mooi weer, waar ik op moet letten. Maar ik kom toch wel een heel eind. Deze week was ook een supergave samenwerking ontstaan met Marians kookwereld. We hadden een heel leuk gesprek en om de aftersummer challenge nog beter te kunnen laten slagen stelde ze allemaal leuke producten beschikbaar die je met een leuke korting kon kopen deze weken.

De 4e week gingen we iedere dag starten met een gezond ontbijtje. Ik houd ontzettend van ontbijten, dus deze challenge was helemaal niet moeilijk voor mij. Vind jij het moeilijk om iedere dag een lekker ontbijtje te verzinnen? Download dan mijn e-books met lekkere ontbijtjes

De 5e week was de veggie week. Deze week gingen we minimaal 250 g groente eten. Veel mensen denken dat ze dat wel eten, maar vaak valt de hoeveelheid nog wel tegen. Maar wanneer je mijn 19 tips volgt gaat het je zeker lukken!!
Deze week ging ik ook fietsen met Marja van der Ende. Zij heeft de Facebookpagina fietsen voor m'n eten Westland, superleuk om eens op te kijken. Je stapt op je fiets en gaat langs de stalletjes die langs de weg staan om je eten te scoren. We hadden een leuk gesprek, ik heb wat lekkere dingen gescoord en ik had ook nog eens lekker bewogen.
Weet je wat helemaal superleuk is? 15 november organiseert zij pompoensoepfietsen. Fiets je mee door Westland, Midden-Delfland, Delfgauw en Delft om de ingrediënten voor een heerlijke pompoensoep bij elkaar te fietsen? En daarna samen te bereiden en heerlijk te nuttigen? Helaas kan ik zelf niet meefietsen, maar het lijkt me echt superleuk!! Neem gerust een kijkje bij het evenement .

De 6e week was de fruitweek. Deze week aten we minimaal 2 stuks fruit per dag. Ook dit is voor veel mensen een lastig iets. Je moet echt zorgen dat het in je systeem komt. Ik vergeet soms ook mijn 2e stukje fruit te eten, gelukkig niet heel vaak hoor.

De 7e week hadden we iedere dag een andere challenge. Sommige challenges van de afgelopen weken kwamen terug en anderen waren een beetje nieuw.
Zo was er de suiker challenge. Een dag geen toegevoegde suikers eten. En ik kan je zegen dat dat nog helemaal niet zo makkelijk is. Ik wilde groente spread op mijn brood smeren, maar ook hier zat suiker aan toegevoegd. Even wat anders kiezen dus. Net als rode kool uit de vriezer. Ik heb het vers gekookt en er geen suiker aan toegevoegd. Het smaakte heerlijk!!
Ook gingen we een dag bewust vezels eten. Natuurlijk niet een handje vezels, maar producten waar veel vezels in voorkomen. Ik heb zelf een voedingsdagboekje bijgehouden in een app en zag dat ik heel goed uitkom. Goed om te zien! Veel mensen eten echt te weinig vezels en deze zijn zo belangrijk voor een goede darmwerking, maar ze geven ook een verzadigd gevoel.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of je ook mee hebt gedaan met deze challenge en wat je ervan vond.

Voeding en overgang

Voeding kan een gunstige invloed hebben op overgangsklachten. Sommige voedingsstoffen kunnen klachten zoals opvliegers, hoofdpijn en vermoeidheid, verminderen. Ook je energielevel kan omhoog gaan. En niet onbelangrijk, misschien zelfs een paar kilootjes minder op de weegschaal. Met 'Blij door de overgang' gaan we je voeding aanpassen, met als doel een positieve wending te geven aan jouw overgangsklachten. Wist je ook dat de eerste overgangsklachten al tussen je 40e en 45e jaar kunnen beginnen? Ik hoor veel vrouwen zeggen: "Nee hoor ik kan nog geen overgangsklachten hebben, want ik ben nog lang geen 50!" Ehhh ja... de klachten beginnen vaak al eerder. Dit begint met verandering in je menstruatie en opvliegers. De gemiddelde leeftijd van de laatste menstruatie is trouwens wel 50 jaar, dus ergens heb je wel iets goed onthouden.
Achter de schermen ben ik hard aan het werk om een goed traject aan te kunnen bieden. Hou Facebook, Instagram en mijn nieuwsbrief goed in de gaten om meer nieuws hierover te horen.
Kun je niet langer meer wachten? Neem dan contact met me op, dan kunnen we samen kijken wat ik alvast voor je kan betekenen.

Campagne 'Borrel, Bubbel, Bruis!'

Feestdagen betekenen voor veel mensen gezelligheid, tijd doorbrengen met familie en vrienden en lekker eten. Maar ook een overvloed in het aanbod van hapjes, drankjes en eetafspraken. De beroepsvereniging wil mensen laten zien dat ze met kleine veranderingen er iedere dag voor kunnen kiezen om zichzelf fijner, gezonder en energieker te voelen. Zelfs – of misschien wel juíst - tijdens de feestdagen. Tijdens deze campagne deel ik natuurlijk recepten van gezonde borrelhapjes en feestelijke, bruisende drankjes zonder alcohol. Blij met je lijf doet dus zeker mee met deze campagne. Achter de schermen bruist en borrelt er van alles, dus dat gaat helemaal leuk worden. Wat ik verder precies met deze campagne ga doen hoor je dus nog van me. De campagne start al wel 1 november en duurt t/m 3 januari. Ik hou je op de hoogte!!

Social media

Volg je me al op Facebook en Instagram ? Ik plaats bijna elke dag een recept, motivatie, iets van achter de schermen, interessante weetjes, links naar blogs enz. Neem ook eens een kijkje op mijn website www.blijmetjelijf.com

Recept

Iedere nieuwsbrief deel ik natuurlijk ook nog een recept met je. Deze keer superlekkere spinazielasagne. 1 van de favorieten van mijn kinderen.

Superlekkere spinazie lasagne

Een tijd geleden zat ik met mijn spetter te kijken naar het programma 'Wat eten we?' Roberta maakte spinazielasagne, we hebben later met onze telefoon meegekookt en het was superlekker. Dus dit recept was bij ons in ieder geval voor de herhaling.  Intussen heb ik het nog een paar keer gemaakt en er een beetje mijn eigen draai aangegeven. Dit …
Meer lezen
Sandra
Superlekkere spinazie lasagne
facebook instagram website pinterest email