Logo-Blij-met-je-lijf-GROOT

Hoi [subscriber:firstname | default:Abonnee],

Vanmorgen zei mijn zoon, jeetje het is alweer bijna oktober. Natuurlijk wist ik dat wel, maar ik bedacht me ook dat het gewoon alweer tijd is voor een nieuwe nieuwsbrief.
En ik heb zoveel leuke dingen om te delen met je.

Aftersummer challenge

De aftersummer challenge is in volle gang. En wat zijn er intussen gave dingen op mijn pad gekomen zeg. Ik ben er helemaal enthousiast over.
Misschien weet je niet meer precies hoe het zit met de aftersummer challenge.
7 weken lang wil ik iedere week een andere challenge aangaan. De ene zal makkelijker gaan dan de ander, maar het gaat vooral om bewustwording.
We zijn gestart met de Snackfree week (2 t/m 8 sep): Deze week namen we alleen maar gezonde tussendoortjes. Wees je eens bewust van wat je allemaal onbewust in je mond stopt.

Daarna kwam de Wandel week (9 t/m 15 sep): We gingen iedere dag een half uur wandelen. Wat onwijs gaaf dat Hilda v.d. Burgh en ik gingen samenwerken. Hilda is wandelcoach en wandelt iedere week met verschillende groepjes op het strand van ter Heide. Neem gerust eens een kijkje op haar website http://www.heppiedancepeople.nl/heppiewalking/
Maandag 9 september heb ik met Hilda haar groep meegewandeld om de wandelweek af te trappen.

De week erna was de Waterdrink week (16 t/m 22 sep): iedere dag proberen om 1,5 liter water te drinken. Voor sommige mensen best lastig. Iedere dag plaatste ik op social media hoe ze het waterdrinken konden verdelen over de dag. Daarnaast ontstond er ook een samenwerking met Marians kookwereld. Wat was dat een leuk gesprek zeg. Marian is heel enthousiast en weet voor alle probleempjes in de keuken een oplossing. Neem eens een kijkje op haar facebookpagina, je zult zien hoe enthousiast ze is https://www.facebook.com/MariansKookwereld/
Op vertoon van de coupon die ik plaatste op social media kon je een dopper kopen met korting bij Marians kookwereld.

Deze week hebben we gezonde start week (23 t/m 29 sep): Iedere dag beginnen we met een gezond ontbijt. Natuurlijk probeer ik iedereen te inspireren om lekker te variëren met verschillende ontbijtjes. Ik begrijp als geen ander (gezin en werk) dat het ontbijt makkelijk en snel te bereiden moet zijn. Wanneer je 2 à 3 favoriete ontbijtjes hebt kun je deze met elkaar afwisselen. Daarbij zullen deze favoriete ontbijtjes misschien ook wel eens wisselen, bv. door de seizoenen. Bij veel mensen gaat het klaarmaken van het ontbijt een beetje op de automatische piloot, dus daarom wil ik mensen bewuster maken.
Ook deze week weer een gave actie bij Marians kookwereld. Een wafelijzer die je in de magnetron kunt doen en daarna in de vaatwasser. Ik heb vanmorgen een gezond recept geprobeerd te maken van wafels, maar ja bij mij lukt ook echt niet alles hoor. De wafels waren gewoon mislukt. Later meer hierover.

Er komen nog 3 weken aan in de aftersummer challenge. Je kunt dus nog gewoon aansluiten als je het leuk vindt. Ook tijdens deze week komen er nog wat leuke acties aan bij Marians kookwereld. En ik kan je vertellen dat het ècht de moeite waard is om mijn social media even goed in de gaten te houden.
Dit zijn de weken die nog komen:

Veggie week 30 sep t/m 6 okt):

Deze week eten we minimaal 250 g groenten. We gaan het zelfs in deze week proberen op te bouwen naar 400 gr. Marians kookwereld heeft mooie spullen om het makkelijker te maken om meer groente te gaan eten.

Fruitweek (7 t/m 13 okt) :

Deze week zorgen we dat we iedere dag minimaal 2 stuks fruit eten (dit staat voor ongeveer 200 gr) Voor veel mensen is ook dit een uitdaging, maar ook weer niet voor iedereen. Deze mensen kunnen ervoor kiezen meer te variëren met het fruit.Het klaarmaken van fruit kan mensen wel eens tegenhouden om fruit te eten. Marians kookwereld heeft ook hier mooie spulletjes voor.

Aftersummerchallenge 14 t/m 20 okt):

Deze week gaan we iedere dag een andere challenge aan. De meeste zijn wel eens voorbij gekomen. Voor de extra bewustwording daarom nogmaals.
 • Suikerchallenge: deze dag eten we geen toegevoegde suikers.
 • Vezeldag: kies deze dag bewust voor vezelrijke producten. Misschien betekent dit dat je eetwissels moet maken
 • Veggiedag: vandaag eten we minimaal 250 g groenten
 • Wandeldag: zorg dat je vandaag minimaal een half uur wandelt
 • Snackfree dag: vandaag kiezen we alleen gezonde tussendoortjes
 • Waterdrinken: deze dag zorgen we weer dat we minimaal 1,5 liter water drinken
 • Gezonde start: Kies ook op zondag voor een gezond ontbijt.

Blij met je lijf na de zomer

Weet je nog dat ik nog een actie heb tijdens deze weken?
Je zult het wel herkennen dat je tijdens je vakantie een beetje te veel hebt gegeten. Inmiddels is het gewone leven weer begonnen en ben je ook weer streng geworden voor jezelf. Maar ja dan komt er een verjaardag, je neemt een stuk taart, wat hapjes en een paar wijntjes. Thuis gekomen baal je van jezelf dat je je zo hebt laten gaan. Nou ja maandag maar weer beginnen OF 'Nu heeft het toch geen zin meer.'
Door je leefstijl aan te passen kun je afvallen, zonder honger te lijden en kom je ook niet in het jojo-effect terecht.
Om het laagdrempelig te maken en jou op weg te helpen heb ik een supergave actie bedacht. Deze is geldig van 2 september tot 19 oktober 2019.
Wat kun je van mij verwachten?
 • Een startmeting
 • 30 dagen een mailtje in je mailbox met tips
 • Rond dag 10 en 20 hebben we contact via (video)bellen
 • In delen ontvang je een e-book met opdrachten en informatie
 • Je mag al je vragen stellen via mail, WhatsApp of tijdens onze contact momenten
 • Een eindmeting
Wat verwacht ik van jou?
 • Inzet
 • Uitvoeren van de opdrachtjes
 • een goedwerkende weegschaal
Deze uitdaging wil je natúúrlijk aangaan met jezelf. Wanneer je start tussen 2 september en 19 oktober 2019 kost het jou €45,-
EN wat helemaal gaaf is? Je kunt deze uitdaging nog uitbreiden met een persoonlijk voedingsadvies. Een voedingsanalyse en persoonlijk voedingsadvies kost normaal €75,- maar wanneer je de uitdaging hiermee uitbreidt betaal je in totaal €95,-

Achter de schermen

Achter de schermen ben ik alweer druk bezig met de najaarscampagne. In de volgende nieuwsbrief hoop ik je hier al meer over te kunnen vertellen.

Social media

Volg je me al op Facebook en Instagram ? Ik plaats bijna elke dag een recept, motivatie, iets van achter de schermen, interessante weetjes, links naar blogs enz. Neem ook eens een kijkje op mijn website www.blijmetjelijf.com

Recept

Iedere nieuwsbrief deel ik natuurlijk ook nog een recept met je. Deze keer volkoren wafels. Ook hier maak ik mijn kinderen blij mee. En extra leuk dat je met de coupon die ik deel op Facebook en Intagram een wafelijzer met korting kunt kopen bij Marians kookwereld.

Volkoren wafels

Mijn kinderen vinden het heerlijk als ik af en toe eens wafels maak. Vroeger maakte ik ze gewoon met witte tarwebloem. Inmiddels heb ik steeds ietsje meer aan het recept gesleuteld en zijn ze iets gezonder geworden. En ze zijn gelukkig ook nog lekker. Eigenlijk hebben de mannen (mijn spetters en hun vrienden) het niet echt in de gaten gehad. …
Meer lezen
Volkoren wafels
Sandra
facebook instagram website pinterest email