Logo-Blij-met-je-lijf-GROOT

Hoi Abonnee,

Jeetje wat is de zomervakantie snel gegaan zeg. Ik had 6 weken vrij van mijn werk op school en eigenlijk zijn die weken gewoon omgevlogen. Maar wat heb ik genoten zeg. Ik ben lekker op vakantie geweest naar Italië, heb geluncht, uit eten geweest en heerlijk naar het strand geweest.
In Italië smaakte de ijsjes heerlijk en we hadden ook een lekker drankje ontdekt (aperol spritz en limoncelle spritz) oei oei oei, dat was natuurlijk niet de beste keuze.
Tja ook ik houd me niet altijd aan mijn eigen adviezen, haha.
Maarrrrr.... nu wordt het weer tijd om pas de plaats te maken.
Ik denk dat je dat vast wel herkent. Ik heb dan ook niet stilgezeten hoor deze vakantie. Ik heb namelijk 2 supergave acties bedacht.

Aftersummer challenge

7 weken lang wil ik iedere week een andere challenge aangaan. De ene zal makkelijker gaan dan de ander, maar het gaat vooral om bewustwording.
Doe je mee? We starten met de 1e challenge op 2 september.
Welke challenges wil ik dan aangaan?

Snackfree week (2 t/m 8 sep):

deze week nemen we alleen gezonde tussendoortjes. Heb jij dat ook wel eens dat je een pot met drop ziet staan en dat je ongemerkt een dropje in je mond stopt? Dat doen we dus deze week niet! Ik neem meestal een gezond tussendoortje, maar deze week gaan we er bewuster mee om.

Wandel week (9 t/m 15 sep):

We gaan iedere dag een half uur wandelen. Volgens de bewegingsrichtlijnen van de gezondheidsraad zou je 2,5 uur per week matig intensief moeten bewegen, meer mag altijd. In een half uur loop je al snel 3000 stappen voor de mensen die hun stappen tellen.

Waterdrink week (16 t/m 22 sep):

we gaan iedere dag zorgen dat we 1,5 liter water gedronken hebben. Voor mensen die hier al dagelijks aankomen misschien geen uitdaging. Toch is het wel eens goed om bij te houden hoeveel je nu eigenlijk drinkt op een dag. En voor de mensen die het moeilijk vinden om zoveel water te drinken, ik ga je helpen om het voor elkaar te krijgen.

Gezonde start week (23 t/m 29 sep):

Iedere dag beginnen we met een gezond ontbijt

Veggie week 30 sep t/m 6 okt):

deze week eten we minimaal 250 g groenten. We gaan het zelfs in deze week proberen op te bouwen naar 400 gr.

Fruitweek (7 t/m 13 okt) :

deze week zorgen we dat we iedere dag minimaal 2 stuks fruit eten (dit staat voor ongeveer 200 gr) Voor veel mensen is ook dit een uitdaging, maar ook weer niet voor iedereen. Deze mensen kunnen ervoor kiezen meer te variëren met het fruit.

Aftersummerchallenge 14 t/m 20 okt):

Deze week gaan we iedere dag een andere challenge aan. De meeste zijn wel eens voorbij gekomen. Voor de extra bewustwording daarom nogmaals.
 • Suikerchallenge: deze dag eten we geen toegevoegde suikers.
 • Vezeldag: kies deze dag bewust voor vezelrijke producten. Misschien betekent dit dat je eetwissels moet maken
 • Veggiedag: vandaag eten we minimaal 250 g groenten
 • Wandeldag: zorg dat je vandaag minimaal een half uur wandelt
 • Snackfree dag: vandaag kiezen we alleen gezonde tussendoortjes
 • Waterdrinken: deze dag zorgen we weer dat we minimaal 1,5 liter water drinken
 • Gezonde start: Kies ook op zondag voor een gezond ontbijt.
Meedoen met de aftersummer challenge is gratis. Deze actie loopt vooral via Facebook en Instagram. Ik probeer je via deze weg zoveel mogelijk te motiveren.

Blij met je lijf na de zomer

Heb jij ook teveel gegeten tijdens de vakantie en van de zomer?
Moet je van jezelf echt weer aan de lijn?
Heb je al een dieet gekozen om snel even die vakantiekilo’s eraf te krijgen?
Hooooo STOP!!!!
Je kunt beter een nieuwe, gezonde leefstijl aanleren en dan blijvend afvallen. Bij een dieet val je vaak lekker snel wat kilo’s af, maar kun jij dat makkelijk volhouden? Ik in ieder geval niet. Ja, ik heb dat in het verleden natuurlijk ook geprobeerd.
Door je leefstijl aan te passen kun je afvallen, zonder honger te lijden en kom je ook niet in het jojo-effect terecht.
Om het laagdrempelig te maken en jou op weg te helpen heb ik een supergave actie bedacht. Deze is geldig van 2 september tot 19 oktober 2019.
Wat kun je van mij verwachten?
 • Een startmeting
 • 30 dagen een mailtje in je mailbox met tips
 • Rond dag 10 en 20 hebben we contact via (video)bellen
 • In delen ontvang je een e-book met opdrachten en informatie
 • Je mag al je vragen stellen via mail, WhatsApp of tijdens onze contact momenten
 • Een eindmeting
Wat verwacht ik van jou?
 • Inzet
 • Uitvoeren van de opdrachtjes
 • een goedwerkende weegschaal
Deze uitdaging wil je natúúrlijk aangaan met jezelf. Wanneer je start tussen 2 september en 19 oktober 2019 kost het jou €45,-
EN wat helemaal gaaf is? Je kunt deze uitdaging nog uitbreiden met een persoonlijk voedingsadvies. Een voedingsanalyse en persoonlijk voedingsadvies kost normaal €75,- maar wanneer je de uitdaging hiermee uitbreidt betaal je in totaal €95,-

Social media

Volg je me al op Facebook en Instagram ? Ik plaats bijna elke dag een recept, motivatie, iets van achter de schermen, interessante weetjes, links naar blogs enz. Neem ook eens een erkenning op mijn website www.blijmetjelijf.com

Recept

Iedere nieuwsbrief deel ik natuurlijk ook nog een recept met je. Deze keer de gezondere versie van kapsalon. Hier maak ik mijn mannen altijd erg blij mee ;)

Kipsalon, de gezondere versie van kapsalon

Mijn mannen vinden een lekkere kapsalon heerlijk op zijn tijd (ik stiekem ook hoor), maar ohhh wat levert dat veel calorieën op Een kleine kapsalon levert ongeveer 1200 kcal op en een grote zelfs ongeveer 1800 kcal. Deze gezondere versie levert ongeveer 650 kcal op per portie. Dus daar zit al een voordeel! Ik heb als vlees gekozen voor kip …
Meer lezen
Sandra
Kipsalon, de gezondere versie van kapsalon
facebook instagram website pinterest email